Twee torens van het radiopeilstation "Schneegl÷ckchen" stonden vlak bij de boerderij,
vandaar ook dat er op de kluft een bordje stond met "gesperrt" - verboden toegang dus.

Aan het begin van de 21ste eeuw, toen deze foto's nog niet zo lang op internet stonden, werden me per e-mail minstens 2 keer vragen gesteld over deze geheimzinnige torens op de achtergrond van verschillende foto's. Ik kon er geen antwoord op geven, ze waren mij zelfs nog niet eerder opgevallen!
Bij toeval vond ik enige jaren later een website (inmiddels verdwenen - 2021) waarop nota bene deze zelfde foto's waren "diepgelinkt" met een heel verhaal over de torens - die door de Wehrmacht werden gebruikt om de komst van vijandelijke vliegtuigen te peilen.
Op andere plaatsen in ons land waren ook zulke peilstations, en ze droegen alle namen van bloemen, die met dezelfde letter begonnen als de plaats waar ze neergezet waren. Zoals Schagen met een s begint, begint ook Schneegl÷ckchen met een s, tenslotte.
Uiteraard waren deze uitkijkposten ook bemand met Duitse militairen. Soms escorteerden die bewoners van de omringende boerderijen als deze elkaar wilden bezoeken, omdat ze niet ongecontroleerd door het gebied mochten lopen.
(pagina toegevoegd in januari 2016).