Foto's Nieuwjaarsborden op 1 januari 2014
aan de bomen langs De Buorren en It Noarderein te Tytsjerk.

Zoals ik de laatste jaren ook heb gedaan, ben ik de bordenroute van Lytse Geast naar het Dorpshuis gelopen. Het eerste bord staat dus het verst het dorp in.
Hoewel het nogal bewolkt was, viel het weer op nieuwjaarsmorgen 2014 gelukkig mee - het was droog, na een regenachtige nacht.
Helaas staan deze borden niet meer op de "officile" website van ons dorp, www.tytsjerk.nl - die inmiddels in andere handen is, die hier geen werk meer van maken.

Het aantal borden, vorig jaar nog 20, was inmiddels gereduceerd tot 18, waarvan ik er hier slechts 17 laat zien, omdat er eentje wat al te grof en kwetsend overkwam. Was vorig jaar vooral diefstal het thema, en in vele voorgaande jaren dronkenschap vaste prik, dit jaar valt niet zo duidelijk vast te stellen waar het accent ligt.
Wat me wel opviel was een betrekkelijk kleine plank op een boom terzijde van de ingang van het Bos van Ypey, waar mogelijk ook een tekst op heeft gestaan die eraf is getrokken. Wat stond erop - mocht het niet gelezen worden? Ging het misschien ook over Fase 2 van het uitbreidingsplan van het Bos, ook wel Groot Vijversburg genoemd, waarvan men nu al weet dat er minstens een miljoen tekort is op de begroting...?

(Klik op plaatjes voor grotere foto's.   Rechts klikken op grote foto's om ze op te slaan)
- N.B.: Lukt dit niet in de Internet Explorer, gebruik dan Mozilla Firefox -


Fraaie voorgrond bij de kerk

Geen jaarwisseling zonder
carbidvaten bij de kerk

Naast de kerk nog een torentje

Maar geen echte concurrentie

Uitbundige winterjasmijn

Oan de Feart sil einlings
ek wat boud wurde

<== Inhoud van dat vat

Buorren 6, voormalige boerderij
waar veel bomen gesneuveld zijn

Wat stond hier op?
Of ws het helemaal geen bord?


Zie ook:  Nieuwjaarsborden 2016 - Nieuwjaarsborden 2017 - Nieuwjaarsborden 2018 - Nieuwjaarsborden 2019